Història

CAN ROCA

Can Roca és un barri de la part septentrional de Terrassa, al districte 5 o del Nord-oest, situat al pla de Can Roca, vora el marge esquerre de la riera de Can Bogunyà (més endavant anomenada riera del Palau) i travessat pels torrents d’en Sala i d’en Pere Parres, tributaris seus. Té una superfície de 0,25 km2 i una població de 1.569 habitants el 2005.

Al final de la dècada del 1960 es va crear una cooperativa de treballadors de l’empresa AEG que va edificar un bloc de pisos en aquesta part del nord de la ciutat, el pla de Can Roca, una zona travessada per tres torrents. En un començament la barriada es va conèixer com els pisos de Sant Eloi però més endavant va adoptar la denominació del mas que dóna nom a una extensa àrea de la ciutat, situat al sud d’aquest barri.

Avui dia és un barri que experimenta un fort creixement, amb la construcció constant de pisos en direcció al Pla del Bon Aire (abans separat un bon tros de Can Roca, i avui sense solució de continuïtat) i cap al nord i l’oest.

LOCALITZACIÓ
Està limitat al sud per l’avinguda de Béjar i a l’est pel carrer de Berga. Els límits nord (avinguda de Lacetània) i oest (riera de Can Bogunyà) són imprecisos, ja que és una de les àrees d’expansió de la ciutat.

Población: 1.559 habitans any 2005

Superficie: 0,25 km2
245.220,50 m2

Superficie zona verd: 45.011 m2

One thought on “Història

  1. Pingback: 3instructional

Los comentarios están cerrados.